III. HAJDÚ LÁSZLÓ TORNA EMLÉKVERSENY

32 versenyző nevezett a tornászok június 1-én és 2-án megrendezett országos versenyére.
Helyszín: Dunaújváros, Pap Zoltán Tornacsarnok (DKSE)

Sportolói létszám:

4 magyar egyesület – 29 versenyző – 15 lány, 14 fiú
1 román egyesület – 3 versenyző – 1 lány, 2 fiú
összesen: 32 versenyző – 16 lány, 16 fiú

Résztvevő egyesületek:

Flexi Team Sportegyesület – Eger – Deák Edina: 9 versenyző;
Életjel Alapítvány – Budapest – Németh Gyöngyi: 6 versenyző;
Albertirsai Irmák Sprint SE (Szentendre, Csobánka) – Salamonné Szabó Éva: 4 versenyző;
„Mozdulj Diák” DSE – Dunaújváros – Salamonné Szabó Éva: 10 versenyző;
Bukarest – Popescu Gabriel, Zahiu Mihaela: 3 versenyző.
Nagyon nagy köszönet a DKSE Torna Szakosztályának, amiért mindig szeretettel fogadnak bennünket!

Salamonné Szabó Éva szakágvezető:

„Harmadik alkalommal rendeztünk emlékversenyt Hajdú László „Laci bácsi” – a torna szakág 2019-ben lemondott, majd 2022 februárjában elhunyt volt vezetőjének – elvesztése óta. A Hajdú László Emlékversennyel az ő emléke előtt tisztelgünk.
-A szombati divízionáló versenyt megtisztelte jelenlétével Alpekné Major Valéria, a dunaújvárosi Móra Ferenc Általános Iskola, Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola, EGYMI igazgatónője, aki a megnyitó ünnepségen köszöntötte a megjelenteket. Vasárnap az iskola igazgatóhelyettese Azari Beáta volt jelen, aki az éremátadásnál is szerepet vállalt.
Nagy öröm számomra, hogy a Román Speciális Olimpia Szövetség bukaresti tornász csapata elfogadta a meghívásunkat, így külföldi vendégsportolók és szakemberek jelenléte, illetve szereplése, emelte a verseny színvonalát.
Mivel ez a verseny eredetileg országos megmérettetés, így a meghívott külföldi versenyzők eredményét – a román delegáció vezetőjével egyeztetve – úgy hirdettük, hogy az nem befolyásolhatta a magyar versenyzők helyezéseit. Biztató, hogy a versenyzők között 6 lány és 1 fiú újonc volt, akik életük első versenyén vettek részt, ugyanakkor sajnálom, hogy a szakág több meghatározó alakja időközben abbahagyta a tornát.
Összességében nagyon elégedett vagyok, jó hangulatú, színvonalas versenyen vagyunk túl. A pontozóbírók is megjegyezték, hogy minden szempontból látszik a befektetett munka. Örömmel tölt el, hogy a román delegáció annyira elégedett volt, hogy többször is hangoztatták, szeretnék, ha továbbra is megmaradna a két szakág kapcsolata.
Köszönöm mindenkinek, akinek valamilyen szerepe volt abban, hogy ez a nap ilyen eredményes lehetett!”

Scroll to Top