7 érmet szereztek judosaink Svájcban

A horvátországi éremhalmozás után egy héttel ismét a speciális olimpikon judosok sikereiről számolhatunk be, nagy örömmel. 7 éremre lehetünk nagyon büszkék!
7 versenyzővel vettünk részt a svájci Usterben, a hat ország részvételével megrendezett Speciális -Olimpia/Adaptive Judo Versenyen.

Büszkeségeink:

  • Krizonics Ádám aranyérem (Pestszentlőrinc-Kassa SE),
  • Kovács Ádám ezüstérem (Pestszentlőrinc-Kassa SE),
  • Leimsider Alex ezüstérem (Pestszentlőrinc-Kassa SE),
  • Markó Gergely ezüstérem (Óbudai JC),
  • Papp Lilla ezüstérem (Görbeország),
  • Olasz Krisztina ezüstérem (Mogyi-Bajai JC),
  • Tóth Noel bronzérem (Pestszentlőrinc-Kassa SE).

József Juhász, szövetségünk judo szakágvezetője a következő információkat osztotta meg velünk:

„Hihetetlenül nehéz és látványos mérkőzéseken küzdöttek sportolóink. A verseny bővelkedett az izgalmakban. Például Kovács Ádám ellenfele wazarival vezetett, 9 másodperccel a vége előtt a bíró megállította a küzdelmet, és Ádám hihetetlen hajrával az utolsó másodpercben ipponnal győzött, miközben Ő is, Krizonics Ádám és Leimsider Alex több ellenfelükön bemutatták a judo összes technikai szépségét, amivel kivívták a nézők, bírók és még az ellenfelek elismerését is! A sportolóink nagy örömmel vettek részt, a különböző országok résztvevőivel kialakított csapatversenyen, amelyek érmeit Neils Stump, a svájciak első világbajnoka adta át. Megyeri László és Tóth János edzők pedig a helyszínen segítették judosainkat.”
Juhász József hozzátette:
„Gratulálunk Juhász Dániel csapatvezető-edzőnek, a versenyzők klubedzőinek, a rendkívül sikeres szereplésért! Külön köszönet jár Máté-Schwarcz Gergelynek, az MSOSZ sportigazgatójának, aki elkísérte a csapatot és segítette az edzőket, versenyzőket, sőt nagy megtiszteltetés, hogy felkérték éremátadásra is a szervezők. Továbbá tisztelettel köszönjük a Magyar Judo Szövetségnek és a Magyar Speciális Olimpia szövetségnek, hogy ismét részt vehettünk ezen a rangos versenyen, ahol komoly szakmai tapasztalatokat szerezhettünk.”

Scroll to Top