Április Hónap Edzője: Tóth Erzsébet, míg Április Hónap Sportolója: Turcsik Róbert Mihály lett

Újdonságként ebben az évben, minden hónapban (időnként kettőt összevonva) átadásra kerül a Hónap Edzője és a Hónap Sportolója díj.

A 2024-es esztendő április okleveleit Máté-Schwarcz Gergely, szövetségünk sportigazgatója adta át Nyíregyházán egy kölyök sportos foglalkozáson Tóth Erzsébetnek, valamint a derekegyházi kerékpáros edzésen Turcsik Róbert Mihálynak.

Mindketten kimagasló szakmai és sportteljesítményt nyújtottak áprilisban az MSOSZ keretein belül!

Szeretettel gratulálunk nekik!

TÓTH ERZSÉBET:

Ahogy mindenki jól ismeri, „Böbe” az MSOSZ Kölyök Sportoló Programjának kezdete óta támogatja annak vezetését és Nyíregyházán csapatot is koordinál.

A 2024-es áprilisi „Legyél Te is Speciális Olimpikon!” kihívásban a ViniBike KSE kölyök sportolóinak három új sportágat mutatott be, mint edző, de a kihívás előkészítő és szervező szakaszaiban is részt vett.

Eközben 4 kölyök mentort segít a szakmai fejlődés útján. 2015 óta aktív tagja a kölyök edzők csapatának. A nyíregyházi ViniBike csapatának tagjaként az MSOSZ tevékenységével megismerkedve, azonnal csatlakozott a kölyök sporthoz. Az egyik legrégebbi és legkitartóbb önkéntes edző a Kölyök Programban. Böbe gyógypedagógusként elhivatottan szolgálja az értelmi fogyatékossággal élő gyermekek és családjaik érdekeit. Szakmaisága és emberisége minden hozzá forduló család számára új lehetőségeket, az SO új világát nyitja meg.

További részletek a Kölyök Sportoló Program vezetőjétől, Pázmány Viktóriától következnek:

„Böbe az első perctől részt vesz az országos kölyök programokon is, 2016-tól rendszeresen az EKS napok kölyök sportot bemutató sátrát is közösen szerveztük, irányítottuk. Élete minden tevékenységével kapcsolódik az SO mozgalomhoz. Úszóedzői végzettséget azért szerzett, hogy az SO-ban kamatoztathassa ezt a tudását is, látva, milyen nehezen lehet a gyerekeknek edzőt találni. Férjével, Vinnai Zsolttal igyekeznek minden keretet megadni ahhoz, hogy a hozzájuk forduló családok megismerkedhessenek az SO-val és a közösség részévé válhassanak. Így vált a ViniBike KSE a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei speciális sportolók befogadó szervezetévé. Jelenleg másfél éves kislányával van gyesen, azonban Anna születését követően néhány hónap kihagyás után a kicsivel együtt tért vissza a kölyök edzésekhez.  Böbe csodálatos példája egy olyan embernek, aki szíve mélyén együtt él az SO mozgalommal. Annát is ebben a szellemben neveli, bízva abban, hogy belőle is partnersportoló lesz.

TURCSIK RÓBERT MIHÁLY:

Robi hosszú lovastornás időszak után 2020-ban kezdettel el kerékpározni az Esély a Mosolyra Alapítványnál. Megbízható, pontos, lelkiismeretes sportoló. Rendszeresen jár edzésekre, ahol motivált és szorgalmas, a feladatokat maradéktalanul végrehajtja. Edzője, Pótári Tímea elmondta, hogy önmagához képest folyamatosan fejlődik, versenyről-versenyre egyre jobb eredményeket ér el. Mindent megtesz a fejlődés érdekében, hiszen szabadidejében is sokat kerékpározik a környező településeket összekötő kerékpárúton, ahol egy-egy alkalommal 25-30 km-es távokat teljesít. Mindez nagyban hozzájárul az állóképessége és a gyorsasága fejlődéséhez. A szorgalmas, kitartó munkának az eredménye sem maradhat el. Legutóbb az április 5-én megrendezett MSOSZ évadnyitó kerékpár versenyen teljesített kiemelkedően.

Scroll to Top